Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stávka anglických lékařů pokračuje. Situace začíná být riziková

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Londýn - Mladí lékaři v Anglii dnes zahájili druhý den stávky, státním nemocnicím se zatím ale daří zajišťovat veškerou nezbytnou péči. Nespokojení medici také vyšli demonstrovat do ulic Londýna.

Mladí internisté, kteří tvoří asi třetinu lékařského personálu v anglických nemocnicích, odmítají pracovní smlouvu, kterou vláda hodlá lékařům v létě vnutit a která počítá s větším množstvím práce o víkendech a s nižším proplácením přesčasů.

V úterý i dnes měli mladí lékaři na výzvu jejich svazu BMA zastavit práci od 9:00 SELČ (8:00 místního času) do 18:00 SELČ. V úterý se do stávky zapojilo asi 20.000 mladých lékařů, tedy 78 procent internistů, kteří měli sloužit.

Zdroj: YouTube

"Jde o ojedinělou situaci a personál nemocnic musí vyvíjet ohromné úsilí, aby se zajistila nepřetržitá bezpečná péče pro pacienty," řekla stanici BBC představitelka správy státních nemocnic NHS Anne Rainsberryová. Připustila, že v některých případech může být situace riziková.

Témata:  Velká Británie lékaři stávka

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy