Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

CIA neudělila bezpečnostní prověrku poradci Bílého domu

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Americká Ústřední zpravodajská služba (CIA) odmítla dát vysokému poradci Bílého domu právo přístupu k tajným informacím.

Oznámil to dnes zpravodajský server Politico. Robin Townley, který je zástupcem hlavního bezpečnostního poradce Bílého domu Michaela Flynna, tak nemůže být členem Národní bezpečnostní rady (NSC).

Townley byl v pátek informován, že od CIA nedostal nejvyšší bezpečnostní prověrku, která je podmínkou členství v NSC, píše Politico. Rozhodnutí podle serveru podpořil šéf CIA Mike Pompeo, což prý Flynna a jeho spolupracovníky rozhořčilo.

Flynn ani Townley údajně metodám CIA nevěří, zpravodajská komunita se zase Flynnem cítí ohrožena, uvádí Politico. Mezi personálem Bílého domu se prý šíří přesvědčení, že Flynn proti špionážním službám vede "svatou válku". Komplikované vztahy má navíc i s některými klíčovými ministry americké vlády včetně ministra zahraničí Rexe Tillersona a ministra obrany Jamese Mattise, tvrdí Politico.

Témata:  CIA USA Bílý dům USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy