Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tyran Trump? Je prý horší než útoky z 11. září a válka ve Vietnamu

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Ředitel školy módní Newyorské soukromé školy říká, že zvolení Donalda Trumpa prezidentem je horší než útoky na dvojčata z roku 2001. Steve Nelson, ředitel školy Calhoun School, vypálil nenávistné emaily rodičům svých studentů. Dále uvedl, že Trumpovo zvolení je ničivější než válka ve Vietnamu, Watergate a zavraždění Martina Luthera Kinga

"Šel jsem vnitřním městem v ulicích Clevelandu během rasových nepokojů 60. let," napsal v e-mailu získaném New York Post. "Byl jsem ve venkovské oblasti Georgie, kdy byl Martin Luther King Junior zavražděn v Tennessee. Sledoval jsem každý okamžik aféry Watergate, která vedla k rezignaci Richarda M. Nixona. Díval jsem se na sazemi pokryté Newyorčany pochmurně se plahočí na severu West End Avenue dne 11. září 2001. Teď se ale trápím víc. "

Abychom věc zasadili do perspektivy, ředitel je přesvědčen, že prezident Trump je horší než muslimští únosci, kteří letěli na dvojčata a zabili tisíce Američanů. Je více rozrušen zvolením Trumpa než pohledem na Newyorčany padající z oblohy nebo na Dvojčata kolabující do ulic dolního Manhattanu. Neznám pana Nelsona, ale zní jako hluboce narušený vychovatel, který by neměl být kolem vnímavých dětí školního věku. Jen aby neměl za zlé Trumpovi  potopení Titaniku nebo černý mor.

Jakkoli odporné se jeho připomínky mohou zdát, deník se domnívá, že spíše vyjadřují přesvědčení liberálů. Během prezidentské kampaně v roce 2016 Hillary Clintonová označila mnohé z příznivců Trumpa za koš "nenapravitelných ubožáků."

V liberálním myšlení je zakotveno, že konzervativci, kteří podporují tradiční manželství a zajištění práv na hranicích a právo na zbraň, jsou nejen ubožáci. Věří, že jsme nenapravitelní ubožáci. Jinými slovy, naše přesvědčení je bez možnosti vykoupení. To je důvod, proč tolik rodičů a učitelů bránil nenávistné Nelsonovy projevy.

"Byl jsem ve škole 19 let a nebyla zpráva, která má více pozitivní odezvu než tato," řekl ředitel. Pokud to naštvalo pár lidí, tak to chápu. Ale nemůžete dělat všechny vždy spokojenými. "

"Jediné, co omlouvá školu Calhoun je, že daňoví poplatníci nejsou nuceni platit za tuto ohnivou popelnici ze svých daní. Takže pojďme na pravou míru," uvedl deník.

Poukázal na to, že prezident Trump nikdy nevedl džihád proti Američanům - ani nezavraždil lídra občanských práv nebo neútočil napalmem v džungli ve Vietnamu.

A porovnat tyto strašné krutosti se snahou prezidenta o to, aby americký národ byl zase skvělý, není jen útok - to je vyloženě zloba, dodal deník.

Témata:  Donald Trump USA 37145

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.