Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drsný útok na policisty. Běžná kontrola osob ve Švédsku se zvrhla v brutální rvačku

Vlajka Švédska
Vlajka Švédska
Foto: Pixabay

Stockholm – Velmi rušnou noční službu prožili v pátek policisté, kteří hlídkovali ve stockholmské čtvrti Rinkeby. Na předměstí, kde žije velký počet migrantů, prováděli rutinní kontrolu osob, když je napadl dav 20 až 30 osob. Informuje o tom švédský server Expressen s odvoláním na policejní mluvčí Evu Nilssonovou.

„Boj začal, když policie provedla kontrolu. Najednou vyběhla z místa poblíž, možná z restaurace, skupina lidí. Je obtížné přesně říci, kolik jich do incidentu bylo zapojeno, ale důstojníci, kteří byli napadeni, uvedli, že to bylo mezi 20 a 30 lidmi,“ informovala Nilssonová.

Prohlášení na internetových stránkách policie uvádí, že důstojníci byli „zbiti a zkopáni při útoku velké skupiny lidí", a že dav „také na hlídku házel skleněné lahve". Tři policisté skončili se zraněními v nemocnici. Podle Nilssonové ale zranění nejsou vážná.

Policejní mluvčí dodala, že okolí, kde k incidentu došlo, je známé tím, že tam dochází k nepokojům, rušení klidu a že tam panuje vysoká kriminalita, útok na policisty přesto označila za „ojedinělý“ a neobvyklý“.

Netajila také to, že policii takové činy znepokojují. „Samozřejmě, že je vážné, když jsou policisté rámci jejich funkce tímto způsobem napadáni. Je to realita, se kterou se bohužel občas kolegové, kteří tam pracují, setkávají," přiznala.

Expressen také uvádí, že kvůli útoku byli zadrženi tři lidé, z nichž všichni se narodili v 90. letech. Jsou podezřelí z výtržnictví, útoku na policii, a násilného odporu při zatýkání. Policie v západním Stockholmu případ dále vyšetřuje.

Témata:  Švédsko policie Švédsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy