Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký kongres může šetřit kontakty Trumpova týmu s Ruskem

Federální Kongres Spojených států amerických
Federální Kongres Spojených států amerických
Foto: house.gov

Washington - Pokud štáb nového amerického prezidenta Donalda Trumpa během předvolební kampaně udržoval nevhodné vztahy s ruskými představiteli, měl by Kongres ustavit společnou vyšetřovací komisi republikánských a demokratických zákonodárců.

Dnes to v rozhovoru s televizí Fox News prohlásil vlivný republikánský senátor Lindsey Graham. Reagoval tak na zprávu listu The New York Times, podle které členové Trumpova volebního týmu byli opakovaně v kontaktu s představiteli ruských tajných služeb a ruské vlády.

"Pokud existovaly kontakty mezi ruskými činiteli a členy Trumpovy kampaně, které byly nemístné, pak je na místě, aby Kongres vytvořil společnou komisi, která se záležitosti okolo Ruska a Trumpa objasní," řekl Graham.

Kontakty s Ruskem měl také hlavní bezpečnostní poradce Bílého domu Michael Flynn, který odstoupil. Ve funkci nevydržel ani měsíc. Agentura AP poznamenala, že změna v Trumpově týmu je mimořádně brzká. Úřadujícím bezpečnostním poradcem byl podle televize CNN jmenován Keith Kellogg, který stejně jako Flynn dosáhl v armádě generálské hodnosti. 

Témata:  Donald Trump USA Rusko Kongres Spojených států amerických (United States Congress)

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy