Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimové dostali v Německu vysoké tresty. Křesťany naházeli po cestě přes Středomoří do vody

Uprchlíci, ilustrační fotografie
Uprchlíci, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Palermo – Šestici muslimů dnes potrestal soud v italském Palermu za to, že při plavbě přes Středozemní moře hodili do vody 12 běženců křesťanské víry. Ti se utopili. Muslimové by si měli odsedět 18 let.

Proces se týkal události z dubna 2015, kdy na člunu plném uprchlíků z afrických zemí propukl spor mezi věřícími různých náboženství. Podle svědeckých výpovědí při něm muslimští běženci fyzicky napadli křesťany z Nigérie a Ghany a shodili je do moře.

Svědci, kteří v člunu rovněž byli, uvedli, že muslimští běženci svrhli do moře nezletilého křesťana, protože se nahlas modlil k Ježíši. „Byli jako smyslů zbavení. Chtěli po nás všech, abychom se obrátili na muslimskou víru. Kdo odmítl, toho hodili do vody," uvedl podle médií jeden z přeživších. Ostatním nemuslimům se podle něj podařilo přežít, protože se postavili na odpor a vytvořili lidský řetěz, aby nespadli do vody.

Prokuratura viníky obžalovala z vraždy a žádala pro ně doživotí, soud ale podle listu Corriere della Sera odmítl uznat závažnou přitěžující okolnost, kterou měla být nenávist z náboženských důvodů.

Podle rozsudku musí odsouzení také zaplatit pokutu 1,2 milionu eur (32,4 milionu Kč). Jeden člověk dostal čtyřletý trest za pašování lidí, dalších osm obžalovaných soud zprostil viny.

Témata:  Itálie uprchlíci muslimové

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy