Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prince (†57) nezemřel na chřipku. Lékaři mu diagnostikovali zákeřnou nemoc

Prince na festivalu Coachella (2008)
Prince na festivalu Coachella (2008)
Foto: Flickr

Minneapolis - Legendárního zpěváka Prince zřejmě nezabila obyčejná chřipka, ale smrtelná nemoc, kterou mu lékaři diagnostikovali týden před smrtí - AIDS. Zpěvákův život se obrátil naruby, nemohl ani pořádně spát, popsal člověk, který byl s Princem v úzkém kontaktu.

Fanoušky oblíbeného zpěváka Prince zasáhla zpráva o jeho smrti jako blesk z čistého nebe. Všichni okamžitě začali pátrat po tom, co se popové hvězdě stalo a začaly se rojit spekulace, že to nějak souvisí s jeho náhlou hospitalizací týden před smrtí.

Prince Rogers Nelson tehdy veškeré spekulace o vážné nemoci odmítl a tvrdil, že ho trápila jen chřipka. "S modlitbami ještě počkejte," vzkázal svým fanouškům. Šest dní poté bylo jeho bezvládné tělo nalezeno ve vile v Minneapolis.

"Byl na tom špatně," popsal novinářům z bulvárního deníku The National Enquirer jeho návrat z nemocnice domů člověk, který s ním byl často v kontaktu. Zdroj z hudební scény ale popřel, že by se jednalo o chřipku.

Zpěvákovi prý lékaři diagnostikovali nemoc, která si na něm rychle vybírala svou daň. "Chybělo mu železo, byl slabý a často dezorientovaný. Jedl jen málo a když se pokoušel jíst, všechno šlo zase ven," vysvětlil zdroj.

Podle několika dalších zdrojů se Prince údajně odmítl jakkoli léčit. Věřil, že ho vyléčí modlitby. "Bůh mě může zachránit a zachrání," řekl svým přátelům.

Prince (†57) byl zpopelněn den po své smrti. V poslední chvíli u něj byli pouze tři členové rodiny, včetně sestry Tyky Nelsonové (55).

Prince se hudbě věnoval od dětství, ve čtrnácti letech začal hrát v první kapele. Za svou bohatou kariéru prodal více než 100 milionů alb.

Témata:  AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) Prince

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy