Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islamisté útočili na Sinaji, zabili otce a dceru

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Káhira - Zřejmě islámští radikálové zabili ve městě Aríš na severu Sinaje koptského křesťana a jeho dceru. Ačkoliv se k útoku zatím nikdo nepřihlásil, v regionu bylo tento měsíc zavražděno už sedm koptů, napsala dnes agentura AP.

Stoupenci Islámského státu (IS) v Egyptě tento týden zveřejnili video, ve kterém hrozí, že znásobí útoky na křesťany. Stovky egyptských křesťanů se bojí o své životy, a proto z oblasti prchají.

Radikálové ve čtvrtek zastřelili instalatéra před manželkou a dětmi v jeho domě. Jeho dceru unesli, ubodali a nechali před policejní stanicí, řekl AP místní farář, jehož výpověď úřady zatím oficiálně nepotvrdily.

Není to první útok na koptské křesťany v tomto týdnu. Ve středu stoupenci IS v Aríši zastřelili muže a upálili jeho syna. Další tři kopty v regionu radikálové zastřelili v předešlých týdnech.

Mnoho koptů podle agentury AP z regionu kvůli vlně násilí prchá. Řada z nich obdržela výhrůžné zprávy.

Témata:  Egypt vražda Islám

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 20:38

Ukrajinská armáda posílí. Zelenskyj podepsal mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy