Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moře vyplavilo záhadného chlupatého tvora

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Manila - Představte si, že kráčíte po prosluněné vyhřáté pláži, kocháte se pohledem moře, a najednou váš zrak padne na obrovské bílé zvíře ležící před vámi. Zvláštní na na něm je, že je velké několik metrů a celé chlupaté, tudíž ani zdaleka nepřipomíná rybu. Přesně takový pohled se naskytl obyvatelům Filipín.

Na břehu pláže v Cagdainao na Filipínách vyplavilo moře obrovské chlupaté zvíře, které nedokáže nikdo identifikovat. Ačkoliv se k němu scházejí davy lidí, fotí si jej a fotky následně nahrávají na internet, nikdo zatím neměl odvahu se zvířetem pohnout a prozkoumat jej blíže.

Tvor svým vzezřením rybu nepřipomíná ani zdaleka, vypadá spíše jako pohádková postava. Podle některých jde o postavu z animovaného televizního seriálu Avatar, jiní v něm vidí létajícího psa Falca z Nekonečného příběhu.

Vědci jsou ale skeptičtí a nedomnívají se, že by šlo o nějakého mýtického tvora. Podle nich jde nejspíše o velrybí kostru, která je v pokročilém stadiu rozkladu. Zvíře podle tamních médií mohlo zemřít přibližně před dvěma týdny.

Nejde o prvního záhadného tvora, kterého obyvatelé Filipín objevili. Média upozornila, že nedávné zemětřesení vyplavilo na souš více zvířat, se kterými se lidé běžně nesetkávají. Jedním z nich byla například ryba připomínající úhoře dlouhá několik metrů.

Témata:  moře zvířata Filipíny

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy