Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Itálie vyhodila ze země Tunisany, které podezírá ze spojení s islamismem

Itálie, ilustrační foto
Itálie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Milán - Itálie dnes vyhostila dva Tunisany. Jeden z nich měl pravděpodobně kontakt na Anise Amriho, pachatele prosincového teroristického útoku v Berlíně.

Druhý vyhoštěný projevoval sympatie k Islámskému státu a nevylučoval, že odejde bojovat do Sýrie, sdělilo dnes italské ministerstvo vnitra.

Podle ministerstva bylo jméno 44letého vyhoštěného Tunisana registrováno na číslo mobilního telefonu, které se našlo mezi Amriho kontakty. Amri najel uloupeným kamionem na vánoční trh v Berlíně a zabil tím 12 lidí, včetně jedné Češky.

Do Itálie Amri připlul v roce 2011 spolu s dalšími Tunisany, kteří vlast opustili během protivládních nepokojů. V italském vězení pak za žhářství a vyhrožování strávil tři a půl roku.

Témata:  Itálie uprchlíci Tunisko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.