Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poprask v Olomouci: Opilá řidička usnula v autě uprostřed křižovatky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Olomouc - Na světelné křižovatce ulic Hraniční a Čajkovského v Olomouci zůstal v sobotu odpoledne stát automobil. Jeho řidička (34) usnula za volantem, přivolaní policisté jí naměřili přes tři promile alkoholu.

Řidiči stojící vozidlo se zapnutým motorem a rozsvícenými světly objížděli, až jednoho z nich napadlo zastavit. Za volantem automobilu spatřil ženu se zakloněnou hlavou.

"Z obavy o její zdraví zaklepal na okno vozidla. Žena se probrala, otevřela dveře vozidla a při komunikaci s ní zjistil, že zřejmě bude pod vlivem alkoholu," uvedl policejní mluvčí Petr Piňos. Řidič tedy vytáhl klíče ze spínací skříňky vozidla a věc oznámil policii.

Při dechové zkoušce policisté u řidičky zjistili zhruba 3,5 promile alkoholu a převezli ji na záchytku. "Téhož dne byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodal Piňos.

Témata:  řidiči alkohol Olomouc Policie ČR

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy