Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kapitán Picard ze Star Treku chce bojovat proti Trumpovi,zažádá o americké občanství

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

New York – Herec Patrick Stewart je po celém světě znám jako kapitán Picard ze seriálu Star Trek, nebo jako profesor Charles Francis Xavier – Profesor X z filmové série X-Men, kde je jeho hlavním protivníkem padouch Magneto. Jak se zdá, Stewart si teď našel padoucha, proti kterému chce ze všech sil bojovat, i v reálném životě.

Slavný herec je sice původem z Velké Británie, přesto už delší dobu žije ve Spojených státech. A jemu, stejně jako celé řadě jiných hollywoodských celebrit, se nelíbí kroky prezidenta Donalda Trumpa.

V rozhovoru pro stanici ABC proto uvedl, že chce získat americké občanství, aby s ním mohl „tvrdě bojovat". V pořadu The View herec popisoval, jak s manželkou navštívil dobré přátele, kteří mají o situaci přehled, a ptal se jich, „co se dá dělat“.

„A všichni přátelé mi říkali: Dělat se dá pouze jedna věc. Bojovat a odporovat. Ale to zatím nemůžu, protože nejsem americký občan," vysvětloval. Jak si tento boj proti Trumpovi představuje, však neuvedl.

„Možná je to jediná dobrá věc, která vzešla z voleb prezidenta. Budu se nyní ucházet o získání amerického občanství, " dodal Stewart.

Šestasedmdesátiletý herec Trumpa kritizoval už dřív. Před několika týdny, když se Trump prezidentského úřadu ujal, například napsal na svém twitterovém účtu, že se probudil z nejhoršího spánku svého života. Pak prý zjistil, že se nacházel 250 metrů od Bílého domu. „Že by tam byla souvislost?" napsal rodák z Yorkshiru.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:58

Stoltenberg: NATO neplánuje rozmístit jaderné zbraně v jiných zemích

Během své návštěvy Varšavy ujistil šéf NATO Jens Stoltenberg, že Severoatlantická aliance nemá v plánu rozmisťovat jaderné zbraně v dalších zemích.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy