reklama

Slova Arriona, který stojí v čele delegace EU v Nigérii, citoval na sociálních sítích doktor Joe Abah, generální ředitel nigerijského Úřadu pro reformy veřejných služeb.

Velvyslanec podle něj prohlásil, že Evropa „musí podporovat řádně regulované přistěhovalectví z Afriky". Reagoval tak na zmínku o astronomické porodnosti této západoafrické země, uvedl Abah.

Není to poprvé, co Arrion učinil podobné prohlášení. V roce 2015 na konferenci o migrační politice v Abuji uvedl, že EU vítá migraci, protože kontinent potřebuje „čerstvou krev". Podle velvyslance imigrace „zvyšuje aktivitu výrobních faktorů, zvláště pracovních sil - zejména v Evropě".

„Migrace je dobrá. My [Evropa] máme rádi migraci, pokud je legální. Migraci potřebujeme z různých důvodů,“ vysvětloval. „V Evropě i v jiných západních zemích řešíme konkrétní problém stárnutí populace. Takže v našich zemích potřebujeme čerstvou krev.“

Arrion ale na druhé straně varoval před fenoménem odlivu mozků a připomněl, že "existuje více držitelů doktorského titulu nigerijského původu v Evropě nebo v Americe než v Nigérii."