reklama

Podle listu muži zaútočili den po příjezdu do centra, protože se jim místo nelíbilo. K incidentu došlo v azylovém domě v Rees-Haldernu nedaleko nizozemských hranic. Muži prý byli „nešťastní" se svým ubytováním.

Migranti si údajně stěžovali na to, že je v recepci špatný mobilní signál. V nedaleké vesnici se opili a následně železnými tyčemi rozbili nábytek v centru na padrť. Muži ve věku mezi 18 a 28 let kromě nábytku údajně poškodili také okna a dveře. Dokonce se snažili proniknout do bezpečnostní místnosti, kde se zaměstnanci centra zabarikádovali.

Na tísňové volání pracovníků centra policie zareagovala vysláním asi 20 ozbrojených policistů. Jeden z nich utrpěl vážnější zranění, konkrétně komplikovanou zlomeninu jedné nohy. Není ale jasné, zda bylo toto zranění způsobeno některým z přistěhovalců.

K nepokojům došlo v sobotu, policie podle médií zadržela všech osm mužů, kteří nyní čekají na soud. Jsou obvinění z vážného porušení veřejného pořádku, poškozování cizí věci, odporu při zatýkání, ublížení na zdraví a poškozování majetku.