Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump vyvolal další bitku. Po mítinku se jeho příznivci a odpůrci do sebe pustili

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Costa Mesa - Na jednom z prvních mítinků Donalda Trumpa v Kalifornii se střetli příznivci a odpůrci miliardáře, který je favoritem republikánů na post prezidenta USA. Policie zadržela 20 lidí.

Trump přijel do kalifornského města Costa Mesa přesvědčit voliče, že jako prezident skoncuje s ilegální imigrací a nechá na hranici s Mexikem postavit zeď, za niž zaplatí sousední stát, odkud přicházejí do USA nelegální přistěhovalci a kokain.

"Drogy ničí naši mládež a spoustu dalších lidí a my tomu zabráníme," hřímal newyorský magnát na setkání s kalifornskými voliči ve stotisícovém městě, kde tvoří třetinu obyvatel hispánci.

Právě z jejich řad byla značná část protestujících, kteří se shromáždili poblíž místa projevu a dávali najevo nesouhlas s Trumpovou protiimigrační politikou. "Jsem proti Trumpovu nacionalistickému programu, který rozděluje lidi a je velmi nenávistný," řekl CNN jeden z účastníků protestu, student Rojelio Banuelos.

Zdroj: YouTube

Zatímco on a další desítky lidí poklidně procházeli okolními ulicemi s transparenty a mexickými vlajkami, někteří z účastníků protestu začali ničit policejní auto a střetli se s policisty. Někteří se rovněž pustili do fyzických potyček s přítomnými Trumpovými příznivci, přičemž bylo několik lidí zraněno.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy