Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kongres chce po vládě USA o důkazy v kauze údajných odposlechů

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Výbor Sněmovny reprezentantů USA pro tajné služby v sobotu vyzval vládu, aby do pondělí předložila jakékoli důkazy, které by potvrzovaly prohlášení prezidenta Donalda Trumpa, že bývalý prezident Barack Obama nechal během volební kampaně odposlouchávat jeho telefony. Napsala to agentura AP s odvoláním na informované parlamentní zdroje. Žádost podepsal šéf výboru Devin Nunes.

Trump minulý víkend v twitteru napsal, že Obama nařídil odposlech jeho telefonů v newyorských kancelářích Trump Tower. Žádné konkrétní důkazy nepředložil a vyzval Kongres, aby záležitost vyšetřil.

Poslanec Adam Schiff z výboru pro tajné služby prohlásil, že o tom, zda obvinění je pravdivé či nikoli, rozhodne sněmovní výbor brzy.

Podle Nunese výbor zatím o odposlouchávání nemá žádné důkazy. Slova prezidenta, který je v politice nováčkem, média berou "příliš doslovně", řekl poslanec.

Témata:  Kongres Spojených států amerických (United States Congress) Donald Trump Barack Obama USA

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy