Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při sesuvu na skládce v Etiopii zemřelo nejméně 48 obětí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.nfpk.cz

Addid Abeba - Sobotní sesuv odpadků na skládce na okraji etiopské metropole si vyžádal nejméně 48 obětí, mezi nimi i 15 dětí. Počet mrtvých patrn nebude konečný, nadále se pohřešují desítky osob.

Etiopie se snaží v posledních letech investovat do ochrany životního prostředí a v budoucnu například plánuje odpadky používat jako energetický zdroj.

Odpadky v sobotu večer zavalily skoro 50 provizorních obydlí chudých lidí. Podle místních obyvatel mohly být příčinou neštěstí práce na povrchu skládky. Úřady se tam za pomoci těžké techniky snaží haldy snížit.

Skládka Koshe (v amharštině "špinavá"), existuje už 50 let a patří mezi největší v zemi. Žijí na ní stovky lidí. "Ve snaze podobným incidentům v budoucnu předejít, jsme osoby, které zde žijí, přemístili do center pro mládež v jiných částech města," řekl mluvčí města Amare Mekonen.

Témata:  Etiopie neštěstí skládka

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy