Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík znásilnil seniorku (90) přímo před kostelem

Mladík znásilnil seniorku (90) přímo před kostelem
Mladík znásilnil seniorku (90) přímo před kostelem
Foto: INT

Düsseldorf – Před německým soudem stojí devatenáctiletý muž španělsko-marockého původu, který je obviněn ze znásilnění a okradení devadesátileté ženy. Seniorku měl přepadnout v říjnu v jednom z düsseldorfských kostelů.

Podle listu  Rheinische Post je mladík obviněn ze znásilnění, ublížení na zdraví a krádeže a pokud shledán vinným, hrozí mu až 15 let vězení.

Devadesátiletá oběť 2. října zapálila svíčku v kostele sv. Lambertuse v Düsseldorfu, v tom ji mladík napadl a křičel „peníze, peníze!", uvedl prokurátor.

Žena ale u sebe neměla žádné peníze a tak ji 19letý muž odtáhl na nádvoří, kde jí stáhl kamaše a znásilnil ji, podle policie ji také škrtil a tahal za vlasy.

Nakonec jí vzal kabelku a klíč od domu. Zapsal si i její adresu. Podle žalobce ale neexistuje žádný důkaz, že by se později vloupal do jejího domova.

Žena musela být po útoku ošetřena v místní nemocnici.

Policie ho chytila několik týdnů po útoku. Odhalila jej DNA, vzorek odebraný na místě činu se shodoval se vzorkem, který byl mladíkovi odebrán poté, co byl v květnu 2016 zatčen za krádež.

Témata:  Německo krimi znásilnění policie Německo

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy