Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bezpečnost našich obyvatel musí mít vždycky přednost, o tom se nediskutuje, udeřil Trump

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington – Tématem tiskové konference po jednání německé kancléřky Angely Merkelové a amerického prezidenta Donalda Trumpa byla také migrace. Trump v minulosti Merkelovou kvůli jejímu vstřícnému přístupu vůči uprchlíkům opakovaně kritizoval.

Trump při dnešním setkání Merkelovou zopakoval, že vůči přistěhovalectví zastává přísné postoje. Možnost přistěhovat se do země označil za výsadu: Na prvním místě je bezpečnost Spojených států, zdůraznil.

„Přistěhovalectví je výsada, nikoli právo. A bezpečnost našich obyvatel musí mít vždycky přednost, o tom se nediskutuje," řekl Trump na společné tiskové konferenci.

Oba politici se na migrační politice příliš neshodnou, Trump upozorňoval na riziko, které s sebou otevření hranic běžencům přináší. V této souvislosti připomínal teroristické útoky v Německu, ve Francii či v Belgii.

Témata:  Donald Trump Angela Merkelová uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy