reklama

Podle médií byli muži podříznuti před vchodem do jedné z budov v 11. pařížské okrsku na Rue de Montreuil ve východní části francouzské metropole poblíž Place de la Nation.

Záchranáři se jim sice pokoušeli pomoci, jejích snahy ale byly marné. „Přišel jsem dolů a uviděl jedno tělo v hale a druhé ve dvoře. Všude byla krev,“ cituje list Le Parisien jednoho z tamních obyvatel.

Někteří svědci podle serveru The Local tvrdili, že zadržený podezřelý je „spojený s radikálním islámem", ale policie v této souvislosti vyzvala k opatrnosti a uvedla, že vrahovy motivy zatím nejsou známé. Noviny Le Figaro citují nejmenovaný policejní zdroj, podle kterého muž s nožem křičel "Alláhu Akbar".

Obyvatel domu, kde k činu došlo, řekl, že kolem 11:00 slyšel muže „volajícího o pomoc". „Podíval jsem se z okna a viděl muže ležícího na zemi. Byla tam spousta krve. Byl tam další muž, který stál vedle něj, byl oblečený v bílé dželabě (tunice, kterou nosí někteří muslimové). Padl na kolena a modlil se, pak přišla policie a odvezla ho," řekl 21letý Thomas agentuře AFP.

Další obyvatel, 64letý Francois Petitjean, popsal otřesnou scénu, které byl svědkem. „Když jsem přijel do haly budovy, viděl jsem tělo ležící v kaluži krve, v přední části schránek. Bylo to krveprolití. Vyšel jsem ven a pak viděl jinou osobu pokrytou krví," řekl šokovaný svědek.

Policie zajistila ulice okolo budovy. Žádné další podrobnosti týkající se podezřelého či obětí ale zatím nejsou k dispozici. Na místo byla vyslána také specializovaná policejní zásahová jednotka a kolem místa činu byl zřízen velký kordon. V oblasti byla také zastavena doprava.

Britský server Express připomíná, že útok přišel jen několik hodin předtím, než se měli princ William a jeho manželka vévodkyně z Cambridge v Paříži setkat s prezidentem Françoisem Hollandem.