Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Bílého domu se pokusili vniknout dva vetřelci, jeden hrozil bombou

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Ochranka amerického prezidenta v sobotu zasahovala při dalších pokusech o vniknutí na pozemek Bílého domu. Donald Trump v té době nebyl "doma", pobýval s rodinou ve svém sídle v Palm Beach na Floridě.

Ochranka zadržela v sobotu večer muže, který přijel ke kontrolnímu stanovišti u Bílého domu a tvrdil, že má v autě bombu. Podle CNN zatím nebylo potvrzeno, zda ve vozidlo skutečně nějaká výbušnina byla, vozidlo je prověřováno.

K incidentu došlo ve 23:05 místního času (04:05 SEČ), upřesnila podle televize tajná služba. Stupeň bezpečnostních opatření byl v Bílém domě okamžitě zvýšen a několik ulic v okolí zůstalo do dnešních časných ranních hodin uzavřeno.

V sobotu agenti tajné služby zadrželi jiného člověka, který se pokoušel proniknout na pozemek Bílého domu skokem přes stojany na kola, ale za plot se nedostal. Žádnou zbraň u sebe neměl. Jenom dokument, který chtěl předat v Bílém domě.

Před týdnem se podařilo proniknout na pozemek kolem Bílého domu jiné osobě, která tam pak pobývala 15 minut.

Témata:  Bílý dům USA Donald Trump USA

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy