Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Google má problémy: Firma se musela omluvit za reklamy u kontroverzních videí na YouTube

Americká společnost Google představila nový design svého loga. Je to již pátá úprava loga od roku 1998, kdy internetový vyhledávač začal nabízet své služby.
Americká společnost Google představila nový design svého loga. Je to již pátá úprava loga od roku 1998, kdy internetový vyhledávač začal nabízet své služby.
Foto: Google

Londýn - Portál YouTube umožnila propojit reklamy s kontroverzními videi s homofobní a antisemitskou tematikou. Některé velké firmy už proto oznámily, že prozatím přerušují inzerování prostřednictvím Googlu.

Kvůli skandálu se řada velkých společností rozhodla stáhnout inzerci z britské mutace YouTube a dalších portálů Googlu. Například společnost Go Ape, která v Británii nabízí dobrodružné výpravy, stáhla inzerci kvůli tomu, že se její nabídka dostala k videím krajně pravicové Ligy na obranu Anglie.

"Abychom zajistili bezpečnost značky, pozastavujeme aktivity napříč platformami Googlu," uvedl obchodní řetězec Marks & Spencer. Reklamu z Googlu stáhla také nadnárodní finanční instituce HSBC, která sídlí v Londýně.

"Rád bych se omluvil našim partnerům a zadavatelům reklamy, kterých se mohlo dotknout, že jejich inzerce se objevila u kontroverzního obsahu," řekl šéf evropské divize gigantu Google Matt Brittin. Zároveň uvedl, že Google dosud vynaložil miliony dolarů a zaměstnal tisíce lidí, aby zajistil, že nebude docházet k závadnému zobrazování reklam.

Google podle Brittina pracuje na lepším rozpoznávání nenávistné a buřičské tematiky a na rychlejším odstraňování závadného obsahu ze svých serverů. V této souvislosti připomněl, že proces není snadný, neboť na YouTube uživatelé každou minutu nahrají videa o délce 400 hodin.

Témata:  Google YouTube

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy