Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Papež František apeloval na svět: Přivítejte uprchlíky a pomáhejte jim

Papež František
Papež František
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Vatikán – Papež František při své pravidelné středeční veřejné audienci mluvil o migrační krizi. Označil ji za největší tragédií od druhé světové války. Zároveň vyzval turisty a poutníky, aby na tento problém nezapomínali.

Slova nejvyššího představitel římskokatolické církve citovala agentura AP. František na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu nabádal lidi, aby uprchlíky přivítali a pomáhali jim.

Povzbuzoval také ke snahám integrovat tyto nepřízní osudu postižené lidi do společnosti. Upozornil přitom, že tato integrace by měla brát ohled „na reciproční práva a povinnosti těch, kdo vítají, i těch, kdo jsou vítáni".

Papež na Evropu opakovaně naléhá, aby více pomáhala stovkám tisíců lidí hledajících azyl, kteří do ní přišli v posledních letech. V pátek bude mít příležitost vyzvat k lepšímu zvládání migrační krize vedoucí představitele členských zemí Evropské unie.

Témata:  Papež František uprchlíci migrace

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy