Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Boj proti pytláctví: Prezident Keni zapálil více jak 100 tun zabavené slonoviny

Vlajka Keni
Vlajka Keni
Foto: Pixabay

Nairobi - V Keni dnes prezident zapálil 105 tun slonoviny a přes tunu nosorožčích rohů zabavených pytlákům. Podle agentury AFP jde o největší množství slonoviny na světě, které bude naráz zlikvidováno.

Oheň zapálil keňský prezident Uhuru Kenyatta a jeho gabonský protějšek Omar Bongo Ondimba. Dramatický krok má upozornit na problém pytláctví. V Keni v pátek začal regionální summit o způsobech boje proti pytláctví, které decimuje africké slony.

Pytláci jsou stále lépe vybaveni a ročně zabijí kvůli klům na 30.000 slonů. Spolu s přirozeným úhynem slonů tak dochází k tomu, že ročně uhyne více těchto zvířat, než se jich narodí.

Je tak ohrožena budoucnost současných asi 475.000 slonů, kteří žijí volně v Africe. Nevládní organizace na ochranu zvířat a úřady zemí jako Keňa, Uganda či Gabon ale věří, že se slony podaří zachránit.

Témata:  Keňa Uhuru Kenyatta

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy