Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Čadu byl neznámo kým unesen francouzský občan

Čad
Čad
Foto: Pixabay

Ndjamena - V odlehlé části Čadu blízko hranice se súdánským Dárfúrem byl dnes unesen francouzský občan. K činu se zatím nikdo nepřihlásil. S odvoláním na francouzské ministerstvo zahraničí o tom dnes informovala agentura Reuters.

Muž byl unesen jižně od města Abéché, které se nachází asi 800 kilometrů od hlavního města Ndjameny, řekl agentuře Reuters francouzský armádní zdroj. Podle jiného nejmenovaného zdroje je incident spíše spojen s kriminalitou než činností milicí.

Rádio Europe 1 uvedlo, že unesenému muži bylo okolo šedesáti let a pracoval pro důlní společnost. Údajně byl unesen ve chvíli, když převážel peníze na vyplacení mezd pro zaměstnance společnosti.

Francouzský prezident François Hollande dnes únos potvrdil a řekl, že úřady po muži usilovně pátrají.

V Čadu, který je bývalou francouzskou kolonií, byl naposledy francouzský občan unesen v roce 2009 v pohraničí. Propuštěn byl tři měsíce na to v Dárfúru.

Témata:  Čad únos / rukojmí EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy