Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Australská policie vyřešila téměř 50 let starý případ, okolnosti zločinu jsou strašné

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: radioaustralia.net.au

Sydney - Australští kriminalisté zatkli muže (63) původem z Británie, kterého policie ještě jako šestnáctiletého mladíka prověřovala v souvislosti s kauzou záhadného zmizení tříleté holčičky z pláže.

Cheryl Grimmerová zmizela odpoledne 12. ledna 1970 ze šatny u městské pláže, kde se byla vykoupat spolu s matkou a třemi bratry, Když se počasí zhoršilo, matka poslala děti do sprch, vzdálených asi sto metrů od pláže, aby se převlékly, a pustila do balení věcí. O chvíli později jeden z chlapců přiběhl a říkal, že Cheryl nevychází z dívčí šatny.

Zmizení děvčátka odstartovalo rozsáhlé pátrání, které však k žádnému průlomu nevedlo. Cheryl, ani její tělo se nikdy nenašlo.

"Byla pryč jen minutu nebo dvě. Je to něco, s čím musím žít každý den," řekl stanici BBC Ricki Grimmer, kterému v době zmizení jeho sestry bylo sedm let.

Když detektivové znovu přezkoumávali starý případ, přišli na novou stopu. Podezřelého, který si mezitím změnil jméno, vyslechli kriminalisté ve středu na policejní stanici ve Frankstonu na předměstí Melbourne a poté jej vzali do vazby.

"Nemohu se pouštět do podrobností trestných činů, ale mohu říci, že jsou dost strašné," řekl inspektor Brad Ainsworth z policie ve Wollongongu, kde se případ odehrál. Město leží asi 80 kilometrů jižně od Sydney.

Témata:  Austrálie vražda policie Austrálie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy