Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se pustil do novinářů: Jsem prezident, vy ne!

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington – Americký prezident Donald Trump výjimečně poskytl rozhovor jinému než pravicovému médiu. V interview pro magazín Time se však vyhnul otázce týkající se jeho obvinění, že by odposloucháván.

Donald Trump v rozhovoru bránil některá ze svých divokých tvrzení, která učinil ve své zatím krátké politické kariéře. Když přišla řeč na jeho důvěryhodnost a řekl: „Myslím, že si nemůžu vést tak špatně, protože jsem prezident, a vy ne.“

Místo, aby zpříma odpověděl na otázku ohledně dobrého jména Bílého domu nebo na jeho vztah se zpravodajskou komunitou, reagovat Trump vyhýbavě a několikrát zopakoval, že „zdědil nepořádek“, shrnuje rozhovor server Independent.

Tento nepořádek podle Trumpa zahrnuje situaci v Severní Kreji a na středním východě, i nepřesné statistiky týkající se zaměstnanosti a obchodu.

„Zdědil jsem nepořádek s pracovními místy, a to navzdory statistikám. Víte, moje statistiky jsou ještě lepší, ale nejsou to skutečné statistiky, protože máte miliony lidí, kteří nemohou získat práci, OK,“ vysvětloval Trump. Žádné důkazy o tom, že by statistiky vydané ministerstvem práce byly nesprávné, však nepředložil, poukazuje server.

Témata:  Donald Trump USA novináři

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy