Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U břehů Itálie bylo v noci zachráněno přes 1000 migrantů

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Řím - V noci na dnešek bylo u při operacích skupin SOS Méditerranée a Lékaři bez hranic ve Středozemním moři zachráněno více než 1000 migrantů.

Organizace to oznámily na sociálních sítích s tím, že jedna žena noc na moři nepřežila. Za tento týden jde ve Středozemním moři už o třetí velký incident.

Loď Aquarius organizace SOS Méditerranée ve spolupráci s dalšími zajistila 645 osob na nafukovacích a dřevěných člunech. "Přes šest hodin práce během jedné noci," napsalo sdružení na svém twitterovém účtu.

Později upřesnilo, že jedna žena byla na palubě záchranářského plavidla prohlášena za mrtvou, když ji záchranáři našli v bezvědomí.

Přes 400 lidí pak zachránila při své první operaci loď Prudence, nové plavidlo Lékařů bez hranic. Všech 412 uprchlíků bylo na jedné dřevené loďce. "Vždy, když vidíme dřevené lodě, ohromí nás, kolik lidí je v nich natěsnáno," komentovali na twitteru Lékaři bez hranic.

Počet lidí plavících se z Libye k evropským břehům navzdory nepříznivému počasí ve Středomoří narůstá. Záchranáři tam jen za poslední týden zajistili přes 6000 osob.

Témata:  uprchlíci Lékaři bez hranic Itálie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy