Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Eskalátor se zbláznil: Jezdící schody nečekaně změnily směr a lidé skončili v nemocnici

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.metroweb.cz

Hong Kong - Jako z hororu působí scéna zachycená na videu, při níž se v asijské metropoli zbláznil eskalátor. Jezdící schody bez jakéhokoliv varování změnily směr a zranily téměř 20 lidí.

Podle serveru South China Morning Post se událost odehrála v nákupním centru  Langham Place v Hong Kongu. Zhruba 40 metrů dlouhý eskalátor mířící do vyššího patra zničehonic změnil směr a rozjel se směrem dolů.

Očití svědkové uvedli, že po změně směru se navíc eskalátor rozjel dvakrát rychleji, než jakou rychlostí normálně jezdí. Nastala panika, lidé křičeli a padali na sebe.

"Bylo to tak nečekané, že jsme nestačili zareagovat, řekl deníku Lau Kit-ying, který tou dobou stál spolu s dalšími desítkami lidí na schodech. Někteří vyvázli bez zranění, jiní dopadli hůře.

Poté, co se většina lidí dostala z eskalátoru na pevnou zem, začali poskytovat první pomoc zraněným. Podle deníku jich je nejméně 18 a mezi nimi i několik cizinců. Někteří byli převezeni do nemocnice a skončili v péči lékařů.

Témata:  Hongkong eskalátory

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy