Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin se s Trumpem možná setká na arktickém summitu

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Archangelsk - Ruský prezident Vladimir Putin dnes promluvil na arktickém fóru v Archangelsku. Řekl, že by se mohl se svým americkým protějškem Donaldem Trumpem setkal při arktickém summitu ve Finsku, které v květnu přebírá rotující předsednictví v Arktické radě.

Finsko a Helsinky jsou podle Putinova vyjádření velmi příhodným místem pro organizování takovýchto akcí. Nicméně dodal, že události tohoto rázu musejí být dobře připravené "z obou stran".

Pokud se však nepodaří jeho setkání s Trumpem uspořádat v Helsinkách, pak bude příležitost při schůzce G20, která se uskuteční 7. a 8. července v Hamburku.

Putin v Archangelsku opět popřel, že by se Rusko snažilo zasahovat do loňských prezidentských voleb ve Spojených státech. Tato tvrzení jsou podle jeho slov "lži a výmysly namířené proti Rusku a provokace".

Témata:  Vladimír Putin Donald Trump Rusko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy