Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na lince z Texasu do Nového Mexika zemřel pilot

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Washington - Ve Spojených státech zemřel během letu z Texasu do Nového Mexika pilot velkého dopravního letadla. Informovala o tom dnes agentura UPI.

Letecká společnost American Airlines událost potvrdila s tím, že stroj bezpečně přistál. Příčina pilotova úmrtí zveřejněna nebyla. Neznámý je také počet cestujících, na palubě jich nicméně mohlo být až 200.

Kapitán letounu ve středu krátce před přistáním vyhlásil zdravotní pohotovost. Po přistání stroj dojel k terminálu, odkud na palubu vstoupili záchranáři. Těm se pilota ani přes resuscitační úsilí oživit nepodařilo, lékař ho proto následně prohlásil za mrtvého.

Ze zpráv amerických médií není jasné, kolik lidí dotčenou linkou cestovalo. Oznámeno bylo pouze to, že zhruba 90minutový let cestující absolvovali letounem Boeing 737-800, který v různých konfiguracích pojme až 190 pasažérů.

Témata:  letectví a letadla USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy