Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Potřebujete nějaké narušení voleb? Ruské ministerstvo zahraničí je vám připraveno pomoci, zní z Moskvy

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Na včerejší apríl zareagovalo i ruské ministerstvo zahraničí. Ve své zprávě uvedlo, že je připraveno pomoci každému, kdo si přeje narušení voleb.

Vliv Ruska na americké prezidentské volby vyšetřují v USA čtyři kongresové výbory. Poznatky o údajném ruském ovlivňování voleb shromažďuje i FBI. Žádná z těchto institucí šetření dosud neuzavřela.

Obavy z možného narušení hlasování vyjadřuje také Francie, kde se blíží prezidentské volby. Německo, kde budou parlamentní volby v září, nedávno uvedlo do pohotovosti bezpečnostní složky zabývající se kyberútoky.

Ruské ministerstvo včera zveřejnilo na facebooku zvukový soubor. "Chcete-li sjednat hovor ruského diplomata s vaším politickým oponentem, stisknete jedničku," začíná nahrávka, která je v ruštině a angličtině. Tlačítko dvě je pro "využití služeb ruských hackerů" a trojka je pro "žádost o zásah do voleb".

Jeden z úředníků ministerstva agentuře AP potvrdil, že příspěvek je vtip.

Témata:  apríl Rusko volby

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy