Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Toalety v letadle: Kdy je nejlepší doba na jejich použití?

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Londýn - Používání toalet v dopravních prostředcích není mezi lidmi moc populární. Dvojnásob to platí o letadle, kde je prakticky všem jasné, kam jdete a co tam budete dělat, jakmile se zvednete ze sedadla. I přesto je způsob, jak si tuto nezbytnost zpříjemnit.

Chození na toaletu v letadle se mnozí cestující vyhýbají až do chvíle, kdy to už je opravdu nezbytné. Letuška Erika Rothová, která roky pracovala pro komerční letecké společnosti, ale tvrdí, že v každém letu jsou dva ideální momenty, které se dají využít k návštěvě toalety.

Dopředu je potřeba se připravit na nepříjemnosti. Osvětlení na toaletách není nejlepší, panují v nich velmi stísněné podmínky, a na záchody na palubách se často tvoří rady. Proto na nich nelze trávit dlouhé minuty tak, jako to mnozí dělají v klidu domova.

První moment, kdy ale lze v klidu na toaletě strávit až deset minut, je hned po startu. Podle letušky je dobré jít na záchod hned, jak nad sedadlem zhasne upozornění o tom, že musíte být připoutáni. V tomto čase ještě většina pasažérů na toaletu jít nepotřebuje, takže právě toto může být ta nejvhodnější chvíle pro vás.

Druhá nejlepší chvíle je podle serveru NZHerald v okamžiku, kdy se začnou podávat drinky. Podle letušky jsou tehdy lidé tak nedočkaví, že úplně zapomenou na to, že potřebují jít na záchod.

Témata:  letectví a letadla záchody WC

Související

Aktuálně se děje

6. června 2025 19:46

První slova člena rodiny. Dana Batulková se zastala Jakuba Prachaře

Ani členům jeho herecké rodiny nemohlo uniknout, co údajně tropil Jakub Prachař na palubě letadla z Prahy do Abú Dhabí. Jakubova maminka Dana Batulková proto hodně zvažovala, zdali vyrazí v těchto dnech do společnosti. Nakonec se rozhodla dorazit a prozradila tak, co si o celé kauze myslí. 

Zdroj: Dan Šrámek

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Na Slovensku začali servírovat medvědí maso. Řada lidí s tím má problém

Na Slovensku se na jídelních lístcích některých restaurací a hotelů v Tatrách objevila novinka, která budí emoce i pozornost – maso z medvědů hnědých, kteří byli odstřeleni jako problémoví jedinci v oblasti Tatranského národního parku. Správa parku nabízí maso ze zastřelených šelem restauracím i dalším zájemcům, a podle vyjádření představitelů ministerstva životního prostředí má tato iniciativa přispět nejen ke snížení počtu rizikových zvířat, ale i k posilování mezilidských vztahů.