Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tři švédské policistky se vydaly zatknout migranta. Ten se ale nechtěl vzdát a začal boj + VIDEO

Vlajka Švédska
Vlajka Švédska
Foto: Pixabay

Fagersjö (Stockholm) – Žadatel o azyl ve Švédsku napadl tři policistky, kteří se jej pokoušely odvézt z azylového domu do vazby. Video, které celý incident zachycuje, se objevilo na sociálních sítích.

Podle zpráv švédských médií přijely policistky zatknout muže poté, co se pokoušel podpálit ubytovnu, ve které žil. K incidentu došlo ve městě Fagersjö jižně od Stockholmu. Muž strážkyně zákona napadl a házel po nich kameny. Jedním z nich rozbil sklo jejich auta.

Poté ženy napadl velkým kusem kovu. Policistkám na pomoc přiběhl další žadatel o azyl, který útočníka zpacifikoval a srazil jej na zem. Policistky se mu pokoušely nasadit pouta, ale neuspěly. Migrant se po chvíli vysvobodil a nezkrotil ho ani slzný plyn, které proti němu jedna ze zasahujících policistek použila.

Po šarvátce pak žadatel o azyl volně odešel, jako by se policii vysmíval. Podle švédského portálu Friatider byl  zadržen až po skončení videa, předtím ale podpálil oblečení a stohy papíru. Kromě žhářství je teď také obviněn z napadení policistek, násilí proti úřední osobě a obtěžování. Policistky a člen ochranky mají drobná zranění.

Video bylo podle serveru pořízeno před dvěma týdny - 20. března. Na veřejnost se ale dostalo až v neděli. Od té doby koluje na sociálních sítích, kde ho už ho vidělo více než 4,7 milionu lidí.

Od roku 1990 švédská policie prosazuje politiku rovnosti mužů a žen a investuje čas a peníze do náboru většího počtu žen.

Témata:  Švédsko policie Švédsko uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.