Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Afričan s mačetou znásilnil dívku před zraky jejího přítele

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Bonn – Německá policie pátrá po násilníkovi „afrického vzhledu“ ozbrojeném mačetou, který v Bonnu znásilnil třiadvacetiletou dívku. Činu musel přihlížet přítel ženy, kterému násilník hrozil, že ho zabije, pokud se pokusí zasáhnout.

Podle serveru deníku General Anzeiger k činu došlo v neděli těsně po půlnoci. Pár stanoval na louce v památkové zóně Siegaue v lázeňském městě Bonn. Útočník se připlížil ke stanu a mačetou jej rozřízl.

Donutil dívku, aby vylezla ven, a jejímu příteli hrozil, že jej zabije, pokud se o cokoliv pokusí. Přímo na louce pak neznámý ženu znásilnil. „Obě oběti byly ve stavu smrtelného strachu,“ komentoval útok policejní mluvčí Robert Scholten.

Příteli (26) znásilněné se nakonec podařilo přivolat policii a záchrannou službu. Mladá žena byla přijata do nemocnice, ke strávila noc, a oba nakonec skončili v péči centra pro pomoc obětem. Policie prohledala okolí místa činu vrtulníkem, prošli ho také policisté se psy, útočníka ale nenašli.

Bonn: #Vergewaltiger und #Macheten-Mann von der Siegaue #gesucht! - https://t.co/gUV0hqmIBw #Bonn #news #Siegaue #Fahndung #Meldung #NRW pic.twitter.com/Vozqcg7bz4

— behoerdenstress (@Timecop66) 4. dubna 2017

Jen několik set metrů od místa, kde k útoku došlo, se v tu chvíli konala párty. Svědkové uvedli, že si všimli muže afrického vzhledu, jak se plíží kolem. Vyšetřovatelé ve středu oznámili, že od veřejnosti obdrželi více než 150 tipů týkajících se možného pachatele.

Kreslíř Německé spolkové kriminální policie (BKA) podle popisu vytvořil obraz podezřelého. Jedná se prý o muže černé pleti, který mluvil lámanou angličtinou. Ačkoli mužova DNA není v policejním systému, Scholten dodal: „Vzhledem ke způsobu, jakým byl útok proveden, nemůžeme vyloučit možnost, že pachatel se pachatel už v minulosti dopustil násilí a loupeží. Je nezbytné, abychom porovnali incident s jinými případy, a dalšími násilnými činy.“

Témata:  Německo znásilnění policie Německo

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy