Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Ukrajinské Oděse se něco chystá. Policie našla tři granáty, plánuje se setkání dvou stran

Tvrdé nepokoje v Oděse na Ukrajině.
Tvrdé nepokoje v Oděse na Ukrajině.
Foto: Reprofoto YouTube

Oděsa – Ukrajinská nacionalistická strana Pravý sektor vydala oficiální prohlášení k druhému výročí masakru v Oděse. Podle něj chystá skupina proukrajinské setkání, varuje také před tím, že prorusky smyšlející hlasy jsou stále aktivnější a chytají vlastní demonstrace.

Pravý sektor na svých stránkách vydal prohlášení, podle kterého budou v Oděse dnes opět probíhat protiukrajinské demonstrace, ke kterým má dojít v blízkosti Domu odborových svazů. Právě v něm přesně před dvěma lety zemřelo 42 proruských aktivistů a odpůrců Majdanu.

„Na pozadí celkového idiotství, kterým se projevuje ukrajinský režim, jsou shromáždění separatistů velmi reálnou hrozbou. Před dvěma roky, se jim tady Doněcký scénář nepovedlo uskutečnit, ale nepřátelští agenti a milovníci Putina pokračují v pokusech připravit si půdu pro své další kroky," uvedla skupina.

Dá se prý také očekávat, že se proruským aktivismům policie nepostaví. I proto Pravý sektor vyzývá své příznivce, aby si „vzpomněli na bitvu a sešli se na Kulikově poli v Oděse". „Tato oblast, stejně jako zbytek Ukrajiny, patří Ukrajincům a separatisté nemají právo na ně ani vstoupit!" burcuje organizace.

Ještě před setkáním k uctění obětí, které mělo proběhnout v 14:00 tamního času, uvedly agentury, že oděští úředníci obdrželi zprávu od neznámé osoby, podle které je někde u Domu odborových svazů umístěna bomba. Prostor byl proto zajištěn a policisté informaci prověřili.

Zástupce policie podle serveru 24today.net později potvrdil, že v byly v podchodu nedaleko Kulikova nalezeny podezřelé objekty. Podle mluvčího Daria Yarchuk šlo o tři granáty, ihned prý bylo zahájeno vyšetřován. Na místě jsou podle něj také pyrotechnici. Tisková služba Státní bezpečnosti upřesnila, že tři granáty byly nalezeny na přístupech ke Kulikovu poli v podchodu a v blízkosti vlakového nádraží.

Témata:  Ukrajina Oděsa Pravý sektor Ukrajina

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy