Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Napětí mezi Moskvou a Ankarou: Rusko je rozzlobené, zvažuje přerušení letů do Turecka

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Vztahy mezi Moskvou a Ankarou se zkomplikovaly poté, co Turecko vyzvalo k rezignaci syrského prezidenta Bašára Asada, který je spojencem Ruska. Moskva nyní zvažuje, že by pozastavila charterové lety do Turecka.

Ruská federální agentura pro leteckou dopravu varovala aerolinky, že Rusko by mohlo přerušit charterové lety do Turecka kvůli tamní "obtížné politické situaci". 

To by mohlo způsobit vážnou újmu tureckému turistickému sektoru. Podle listu Kommersant se předpokládá, že do Turecko letos přicestují zhruba tři miliony ruských turistů.

Rusko a Turecko na sebe v minulosti uvalovaly různé restrikce. Moskva loni v srpnu zrušila zákaz charterových letů do Turecka, který vydala po incidentu z listopadu 2015, kdy turecká armáda sestřelila ruský vojenský letoun.

Témata:  Rusko Turecko letectví a letadla

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.