Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britský soud odpojil dítě od přístrojů proti vůli rodičů

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Londýn - Londýnský soud dnes povolil odpojení osmiměsíčního Charlieho Garda od přístrojů, které ho udržovaly při životě. Rozhodl tak proti vůli rodičů.

Kojenec trpěl vzácnou vrozenou mitochondriální poruchou, která způsobuje postupné ochabování svalstva a poškození mozku, informovala televize ITV.

Lékaři z londýnské nemocnice Great Ormond Street Hospital tvrdí, že je v nejlepším Charlieho zájmu ukončení podpory životních funkcí a uvedení chlapce do režimu paliativní péče.

Když soud oznamoval své rozhodnutí, v němž se po třídenní analýze a návštěvě dítěte v nemocnici postavil na stranu lékařů, síní zazněl výkřik "ne".

Rodiče Charlieho, Chris Gard a Connie Yatesová, jsou podle jejich právní zástupkyně Laury Hobeyové-Hamsherové dnešním verdiktem "zdrceni".

Témata:  soudy těhotenství, rodina, děti děti

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy