Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jednání Putina s Tillersonem bylo konstruktivní. O pokroku ve vztazích ale mluvit nelze, přiznal Peskov

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Moskva - Kreml se dnes vyjádřil ke středeční schůzce prezidenta Vladimira Putina s americkým ministrem zahraničí Rexem Tillersonem. Jednání prý bylo konstruktivní, nicméně hovořit o pokroku ve vztazích Ruska a USA zatím nelze.

"Uskutečnila se docela konstruktivní beseda," řekl dnes Dmitrij Peskov, mluvčí Kremlu. Na dotaz, zda lze hovořit o pokroku ve vzájemných vztazích, odpověděl "nikoli, nelze, je zatím brzy".

Na další otázku, zda Putin s Tillersonem hovořili o setkání ruského prezidenta s Trumpem, odpověděl mluvčí stručně "ne". Ruská média spekulují, že oba státníci by se mohli sejít nejpozději letos v červnu během schůzky skupiny G20 v Hamburku.

Hlavním tématem dvouhodinového jednání Putina s Tillersonem byla podle kremelského mluvčího Sýrie a analýza příčin zhoršení vztahů Ruska a USA. Ukrajinský konflikt prý oba státníci probrali "jen v bodech, nikoli detailně".

Témata:  Vladimír Putin Rex Tillerson USA Rusko Dmitrij Peskov

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy