Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cyklistický tým CCC se raduje z nálezu kol. Je to velikonoční zázrak, tvrdí sportovci

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Sibbe - Nizozemská policie našla kola polského týmu CCC Sprandi Polkowice, jenž se připravuje na nedělní klasiku Amstel Gold Race. Osmnáct závodních kol zmizelo na uzavřeném parkovišti u hotelu ve Valkenburgu v noci ze čtvrtka na pátek.

Osmičce cyklistů včetně Čecha Františka Sisra původně hrozilo, že budou muset v závodu kategorie WorldTour startovat na náhradních strojích.

"Velikonoční zázrak! Ukradená kola byla nalezena v opuštěném vozidle! Díky za to, že jste pomohli rozšířením této informace! Porazili jsme zloděje!" napsal dnes tým na twitteru.

Podle místního webu Limburger.nl našla policie kola značky Guerciotti v typické oranžové barvě polského týmu v pátek večer ve slepé ulici ve vesnici Sibbe, nedaleko od cíle Amstel Gold Race.

Za poslední dobu to není poprvé, co se v provincii Limburg staly cyklistické týmy oběťmi zlodějů. Začátkem měsíce přišli o kola členové týmu Nippo-Vini Fantini, loni během Eneco Tour hlásily pokusy o proniknutí do svých kamionů stáje LottoNL-Jumbo a Dimension Data. "Stává se z toho postupně během limburských závodů tradice. Hluboce se jako Limburčan stydím," napsal na twitteru nizozemský cyklista Tom Dumoulin.

Témata:  Cyklistika krádeže Nizozemí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.