Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Facebook bude regulovat část obsahu, reaguje tak na video zachycující vraždu

Facebook
Facebook
Foto: EuroZprávy.cz

Cleveland (USA) - Společnost Facebook začala řešit, jak se lépe vypořádat s videonahrávkami s násilným a dalším nevhodným obsahem. Dnes to uvedla agentura Reuters.

Reaguje tak na čin sedmatřicetiletého Steva Stevense, který na svém účtu v neděli zveřejnil v krátkém sledu tři videonahrávky. V první tvrdí, že se chystá spáchat vraždu, na druhé zastřelí čtyřiasedmdesátiletého Roberta Godwina a na třetí se k činu přizná. Záznam vraždy v Clevelandu zůstal na stránkách facebooku celé dvě hodiny. Policie po Stevensovi už třetí den usilovně pátrá.

Na jiném videu Stevens zmiňuje svou závislost na hazardu, konstatuje, že vše prohrál a vinu za to, k čemu dojde, připisuje své přítelkyni Joy Laneové. Její jméno donutil vyslovit i Godwina, kterému před výstřelem řekl: "To, co se vám stane, je její chyba." V dalším videozáznamu uvádí, že už zabil 13 lidí a nepřestane, dokud jej nechytí. Podle vyšetřovatelů byl Godwin zatím jedinou Stevensovou obětí.

Společnost Facebook v pondělí oznámila, že se začala zabývat tím, jak kontrolu násilného obsahu lépe zvládat. Stevens tři zmíněná videa umístil na facebook v rozpětí několika minut. Jeho účet společnost zablokovala 23 minut po ohlášení videa. "V tomto případě nám první video nikdo neohlásil, dostali jsme pouze hlášení o druhém videu - se střelbou - po více než hodině a 45 minutách poté, co bylo vyvěšeno," informoval za společnost Facebook Justin Osofsky.

Témata:  Facebook internet

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy