Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Honička zločince s německou policií se protáhla až do Čech

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Mnichov - Poblíž Horšovského Týna na západě Čech skončila honička německé policie s 47letým řidičem. Ten se odmítl podrobit u pohraničního městečka Furth im Wald rutinní silniční kontrole.

Nakonec se ukázalo, že za volantem seděl hledaný zločinec, informoval dnes s odvoláním na policii deník Die Welt.

Německá policie pronásledovala auto, jehož řidič se v pátek odmítl podrobit silniční kontrole, zhruba 30 kilometrů. Policejnímu vozu pronásledovaný řidič vytrvale bránil v předjetí a ohrozil přitom několik dalších aut.

Poté, co přejel státní hranici, pokusili se ho němečtí policisté s českými kolegy zastavit i pomocí zátaras. Sedmačtyřicetiletého muže se ale podařilo zadržet až poté, co u Horšovského Týna po nezdařeném manévru skončil s autem v poli. Řidič se ještě snažil simulovat srdeční obtíže, přivolaná záchranka ale odhalila, že zdravotní problémy jen předstírá.

Policisté následně zjistili, že před nimi muž prchal zřejmě kvůli tomu, že na něj byl vydán zatykač. Minulý měsíc jej totiž soud poslal na jeden a půl roku do vězení za podvod. Do výkonu trestu se ale odsouzený nenastoupil. Několik let už navíc nevlastní řidičský průkaz.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy