Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Donald Trump, nebo Kim Čong-Un? Ruský novinář hodnotí, kdo je nebezpečnější

Kim Čing-un usoudil, že
Kim Čing-un usoudil, že "za stávající situace nastal čas zúčtovat s americkými imperialisty".
Foto: KCNA

Moskva – Svět je jen kousíček od jaderné války. A americký prezident Donald Trump je mnohem nebezpečnější než severokorejský diktátor Kim Čong-un. Právě to tvrdí jeden ze známých ruských moderátorů pracujících ve státní televizi.

„Ruská státní televize tvrdí, že americký prezident Donald Trump je mnohem nebezpečnější než severokorejský vrchní velitel Kim Čong-un,“ píše britský server The Independent.

Ten také připomíná, že ruská státní média přivítala v listopadu Trumpovo zvolení, od té doby ale Trumpova rozhodnutí přidávají Rusům stále více vrásek. Moderátor Dmitrij Kiseljov, který je známý svým prokremlským postojem, řekl ve svém pořadu ‚Vestěj něděli‘: „Svět je vlásek od jaderné války“.

„Válka může vypuknout v důsledku konfrontace dvou osobností: Donalda Trumpa a Kim Čong-una. Oba jsou nebezpeční, ale kdo je nebezpečnější? Je to Trump,“ tvrdil ruský novinář. Kiseljov také řekl, že Trump je „více impulzivní a nepředvídatelný“ než severokorejský vůdce. Dodal, že oba muže spojují „omezené mezinárodní zkušenosti, nepředvídatelnost a připravenost jít do války.“

Kiseljov také uvádí, že Kim  Čong-Un je méně děsivý než americký prezident proto, že je připraven k jednání, nenapadl další země a neposlal námořnictvo k pobřeží USA. „On (Kim Čong-un) je přece jen na domácí půdě. Nemá v úmyslu zaútočit na někoho jen kvůli ní,“ uvedl Kiselyov, který kdysi řekl, že Moskva by mohla změnit Spojené státy v radioaktivní popel.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov odmítl říci, zda Kiseljovovy pohledy souhlasí s názoy Kremlu. „Jeho pozice je blízko, ale ne pokaždé,“ uvedl Peskov.

Témata:  Rusko Donald Trump Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy