Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Asociace slovenských operátorů protestuje proti vyřazení českých stanic

Česká televize
Česká televize
Foto: Česká televize

Bratislava - Asociace sdružující slovenské kabelové operátory (APKT) označila za přehnaný požadavek soukromé televize Joj, aby operátoři vyřadili ze své nabídky kanály veřejnoprávní České televize.

Operátoři jsou podle asociace naopak připraveni zastavit vysílání stanic skupiny Joj, a to s ohledem na poplatky, které od nich televize Joj požaduje.

Televizi Joj podle dostupných informací vadí, že Česká televize vysílá zahraniční filmy či seriály, na které nemá licenční práva pro slovenský trh, ale jen v České republice.

Ze stejných důvodů se Joj v minulosti angažovala i proti vysílání dalších českých televizních stanic na Slovensku. Vysílání na Slovensku již dříve ukončily televize Prima a Nova, které své hlavní kanály nahradily stanicemi Nova International a Prima Plus s vlastní tvorbou.

"Ultimátum vysílatele TV Joj je pro operátory zcela neakceptovatelné a jeho výzva na vyřazení českých veřejnoprávních stanic je, mírně řečeno, přehnaná," uvedla v prohlášení asociace slovenských kabelových operátorů.

Za paradox označila asociace skutečnost, že vysílatel televize Joj se ohledně výzvy, aby operátoři zastavili vysílání českých stanic, staví do pozice jakéhosi regulátora, byť sám podle ní často porušuje zákon o vysílání a retransmisi.

Témata:  televize Česká televize Slovensko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy