Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sníh komplikuje dopravu na Slovensku: Hromadná nehoda u Popradu si vyžádala desítky zraněných

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Bratislava - Přes 20 zraněných si vyžádala nehoda přibližně 30 až 40 vozidel, ke které došlo dnes ráno na slovenské dálnici u Popradu v podhůří Vysokých Tater.

Podle záchranářů se při hromadné nehodě zranilo 24 osob, z toho dva lidi utrpěli těžká zranění. Upřesnili tak původní informace hasičů, které nejprve zmiňovaly čtyři a později 18 zraněných.

Zranění byli převezeni do okolních nemocnic, část z nich zdravotníci po ošetření propustili. Cestující z havarovaných vozidel hasiči evakuovali do autobusů, kde jim poskytli deky a teplé nápoje. Dálnice byla v okolí nehody uzavřena.

Ochlazení spojené se sněžením už od středy komplikuje dopravu zejména v horských oblastech Slovenska. Kvůli sněžení a větru úřady v některých regionech na severu země vyhlásily mimořádnou situaci.

Přívaly sněhu trápí motoristy i na polské straně Tater. Na silnici z Krakova do Zakopaného vznikla obří zácpa.

Témata:  Slovensko nehody aut dopravní nehody sníh

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy