Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izraelská armáda ostřelovala tábor syrských vojáků, tři mrtví

Izrael, ilustrační foto
Izrael, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Tři bojovníci syrské armády byli zabiti a dva další zraněni při izraelském ostřelování tábora na Golanských výšinách u hranic s Izraelem.

Oznámila to agentura AFP s odvoláním na nejmenovaného představitele milicí. Izraelská armáda odmítla zprávu o útoku komentovat.

Tábor, který se stal terčem izraelského ostřelování, patří milicím Síly národní obrany (SNO), které bojují v občanské válce v Sýrii na straně režimu prezidenta Bašára Asada.

"Cílem izraelského útoku byl tábor Al-Favár milicí SNO v lokalitě Kunajtra. Jsou tam tři mučedníci (mrtví) a dva zranění," řekl zdroj AFP. Nemohl ale upřesnit, jestli šlo o dělostřelecký útok nebo nálet.

Od červnové války v roce 1967 okupuje Izrael 1200 kilometrů čtverečních Golanských výšin (severovýchodní část), izraelskou anexi tohoto území z roku 1981 mezinárodní společenství nikdy neuznalo.

Zbývajících 510 kilometrů čtverečních Golanských výšin zůstává pod syrskou kontrolou.

Témata:  Izrael Sýrie Armáda Sýrie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy