Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útoku ve Stockholmu: Matka zatčeného tvrdí, že v době atentátu byl s ní

Vlajka Švédska
Vlajka Švédska
Foto: Pixabay

Stockholm - V jihošvédském městečku Örkelljunga byl v neděli zadržen v souvislosti s teroristickým útokem ve Stockholmu muž (20) čečenského původu. Jeho matka ale tvrdí, že v inkriminovanou dobu byl s ní.

Ve Stockholmu útočil 7. dubna uzbecký žadatel o azyl vystupující pod jménem Rakhmat Akilov, který vjel nákladním autem do davu lidí před obchodním domem v centru švédské metropole. Nyní je ve vazbě.

Podle švédských médií byl druhý podezřelý zadržen v bytovém domě, který patří Úřadu pro migraci. Soud uvedl, že mladík je podezřelý z teroristického trestného činu.

"Byli ozbrojení a vyrazili dveře. Vrazili do syna a přitlačili ho ke zdi," popsala žena zatčení veřejnoprávní televizi SVT. Televizním reportérům dále řekla, že do Švédska přišli spolu z Čečenska požádat o azyl.

V době útoku byli prý v bytě spolu. "O útoku jsem se dozvěděla přes facebook a tu chvíli tu byl syn se mnou," řekla SVT. "Můj syn není terorista. Sami jsme museli utéct před Kadyrovem," hájila syna.

Témata:  Švédsko teroristický útok ve Švédsku Čečensko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy