Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v Londýně zadržela ozbrojeného muže, prý mohl chystat útok

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Britská policie zadržela ve Whitehallu, kde se nacházejí vládní budovy i sídlo parlamentu, ozbrojeného muže. Muž, kterému je necelých 30 let, měl u sebe nože, potvrdila policie. Podle agentury Reuters v souvislosti se zatčením ujistila, že neví o bezprostředně hrozícím dalším ohrožení.

Police operation on Whitehall pic.twitter.com/A52oMR53hC

— Angus Walker (@anguswalkertalk) 27. dubna 2017

Podle serveru BBC byl muž ozbrojen dvěma velkými noži. Podle vedení policie nejsou žádní zranění. Jestli mělo o pokus o útok zatím není jasné, přesto policie celé okolí uzavřela.

Podle svědků policie uzavřela ulici Whitehall, lemovanou vládními budovami. Viděli také muže, kterého policie donutila lehnout si na zem. Na jednom ze záběrů, který mají média k dispozici, jeden z policistů prohledává černou tašku a vedle jsou na zemi vidět patrně dva nože. Později strážci pořádku černě oděného muže s plnovousem odvedli v poutech do služebního vozu.

Do oblasti kolem parlamentu se sjelo velké množství ozbrojených policistů. Muž byl zadržen v rámci pátrací operace a na základě protiteroristického zákona.

Policie je v pohotovosti po březnovém útoku, kdy atentátník Khalid Masood zaútočil autem u mostu. U budovy parlamentu, tedy na stejném místě, pak způsobil nožem smrtelná zranění policistovi. Kromě pěti obětí zemřel po útoku i samotný útočník, kterého zabila policie. K útoku se přihlásil Islámský stát.

Témata:  Velká Británie policie Velká Británie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy