Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok ve Stockholmu má pátou oběť, zraněním v nemocnici podlehla starší žena

Vlajka Švédska
Vlajka Švédska
Foto: Pixabay

Stockholm - Teroristický útok ve Stockholmu, který spáchal před třemi týdny uzbecký občan Rakhmat Akilov, má pátou oběť. Svým zraněním dnes ráno podlehla 60letá žena.

Pátou obětí je žena, která byla hospitalizována v jižním Švédsku. Její identitu policie neuvedla. Už po útoku zemřeli dva Švédové, Belgičan a Brit.

Akilov je držen ve vazbě, k činu se nepřihlásila žádná teroristická organizace. Uzbekovi byla ve Švédsku opakovaně zamítnuta žádost o povolení k pobytu.

Uzbecká policie oznámila, že na Akilova v únoru vydala mezinárodní zatykač kvůli podezření z náboženského extremismu. V Uzbekistánu mu tak hrozilo až 20 let vězení.

V roce 2015 se prý snažil dostat přes Turecko do Sýrie, byl však zadržen na turecko-syrských hranicích a jako uprchlík následně deportován zpět do Švédska.

Témata:  Švédsko teroristický útok ve Švédsku terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy