Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na dědice slavného Red Bullu byl vydán zatykač, čelí obvinění ze zabití

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Bangkok - V Thajsku byl vydán zatykač na Vorajutcha Júvitju, dědice firmy Red Bull. Muž čelí obvinění ze zabití policisty a útěku z místa činu při dopravní nehodě z roku 2012. Již několikrát byl předvolán na policii k výslechu, jeho obhájci ale pokaždé uvedli nějakou výmluvu.

Třicátník Júvitja jel podle svědků ve svém ferrari za zhruba milion dolarů v době nehody nepřiměřenou rychlostí. Krátce po nehodě, k níž došlo v thajské metropoli Bangkoku, byl zatčen, ale po několika hodinách byl propuštěn z vazby na kauci 500.000 bátů (přes 350.000 korun).

Případ vnuka zesnulého thajského miliardáře Čalea Júvitji, který společně s rakouským podnikatelem Dietrichem Mateschitzem vymyslel složení energetického nápoje Red Bull, vyvolal v Thajsku rozhořčení veřejnosti. Podle názorů mnohých obyvatel potvrdil názor, že bohatí a vlivní lidé jsou beztrestní.

Ve čtvrtek prokuratura požádala o vydání zatykače na Júvitju, když se znovu nedostavil na policii. "Soud v Bangkoku vydání zatykače schválil. Policisté po celé zemi budou nyní Júvitju hledat," sdělila policie. Podle některých zdrojů ale Júvitja pobývá v cizině, patrně v Londýně. Hrozí mu až 10 let za mřížemi.

Témata:  Thajsko dopravní nehody

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy